Bouwkosten

Een woning bouwen of verbouwen kost veel geld. We hebben allemaal wel een idee bij wat bijvoorbeeld een auto kost en kunnen zelf een prima vergelijking maken of de prijs reëel is. Maar als je vraagt wat kost een fundering van een aanbouw dan zijn er maar weinig mensen die hier een goed beeld bij hebben. Nu is de fundering maar een onderdeel van een project. Voor u als opdrachtgever is het dus al snel lastig om een budget op te stellen van wat de bouw of verbouw kost. Een bouwkostendeskundige heeft deze kennis paraat en kan u helpen bij het opstellen van het bouwbudget.

Bouwkosten

Wat verstaan we onder bouwkosten

Bouwkosten zijn alle kosten die nodig zijn om een bouwproject te realiseren. De bouwkosten zijn afhankelijk van de omvang van het project en hoe complex het is. Bouwkosten zijn een onderdeel van de totale investeringskosten. De investeringskosten worden opgesplitst in de volgende posten:

-grondkosten

-bouwkosten

-inrichtingskosten

-bijkomende kosten

-onvoorzien

-financieringskosten

 

De kostendeskundigen van Bhouwvast zijn onafhankelijk. Ze kunnen u helpen bij het opstellen van kostenramingen en het bewaken van budgetten. Door ervaring kunnen wij u adviseren en meekijken met offertes.

Tegenvallende kosten

Waarom een Bouwkostendeskundige inschakelen?

Wat kost het bouwen of verbouwen van een woning? Welke kosten kunt u verwachten? Moet ik legeskosten betalen? Dit zijn zomaar een aantal vragen die onze kostendeskundigen voor u kunnen beantwoorden. Bij een project wilt u weten wat uw project gaat kosten en of u kunt bouwen wat u voor ogen heeft voor uw budget. Ook wilt u zeker weten dat u niet te veel betaald en budgetten niet overschreden worden. Onze kostendeskundigen bewaken uw budget en sturen in overleg bij waar nodig.

Wat levert een bouwkostendeskundige mij op?

Zonder Bouwkostendeskundige loopt u het risico dat het project meer geld kost dan u er voor gereserveerd en gebudgetteerd heeft. Ook wilt u graag weten of de prijzen die u moet betalen marktconform zijn en niet te veel betaald. Door een kostendeskundige in de arm te nemen voorkomt u onverwachte verassingen en weet u zeker dat u waar krijgt voor uw geld. Ook wanneer er onverwachts meerwerk ontstaat kan de kostendeskundige adviseren. Een bouwproject is leuker als u geen stres heeft over de financiën. Doorgaans levert het ook nog eens een besparing op wanneer de kostendeskundige met u naar de offertes kijkt en kan ondersteunen bij de onderhandelingen.

Help mij met grip krijgen op de bouwkosten