Bouwkundige keuringen

Voorkom onaangename verrassingen!

Heb je te maken met onvoorziene kosten en gebreken aan een pand waar jij niet van op de hoogte was? Met een bouwkundige keuring van Bhouwvast behoort dit tot het verleden. Een bouwkundige keuring kan verschillende voordelen bieden voor zowel kopers als verkopers van onroerend goed. De bouwkundige keuring (ook wel bouwtechnische keuring of aankoopkeuring genoemd) geeft je namelijk zekerheid over de staat van het pand. Het doel van de keuring is het in kaart brengen van de huidige bouwkundige staat. Aan de hand van de keuring wordt beoordeeld en beschreven welke werkzaamheden er eventueel uitgevoerd moeten worden.

Wanneer een bouwkundige keuring?

Meestal laat u een bouwkundige keuring uitvoeren bij de aankoop van een woning of pand. In sommige gevallen is dit een specifieke eis van de geldverstrekker.

Zijn de kosten aftrekbaar?

Ja, de kosten voor het uitvoeren en opstellen van een bouwkundig keuringsrapport bij de aanschaf van een woning zijn volledig fiscaal aftrekbaar

De voordelen van een bouwkundige keuring op een rij:

Inzicht in de staat van het pand: een bouwkundige keuring geeft je een gedetailleerd inzicht in de technische staat van het gebouw. Dit kan helpen om potentiƫle problemen of gebreken op te sporen die mogelijk verborgen zijn voor een ongetraind oog.
Betere onderhandelingspositie: een bouwkundige keuring kan helpen om een betere onderhandelingspositie te hebben. Als er bijvoorbeeld gebreken of noodzakelijke reparaties worden geconstateerd, kan je de informatie gebruiken om de koopprijs te verlagen.
Realistische kostenraming: een bouwkundige keuring kan je helpen bij het verkrijgen van een goed beeld voor eventuele toekomstige reparaties of renovaties die nodig kunnen zijn.
Veiligheid: een bouwkundige keuring kan ook potentiĆ«le veiligheidsrisico’s aan het licht brengen. Denk hierbij aan: problematische bedrading, slechte ventilatie, schimmelvorming, etc.
Verborgen gebreken: Een bouwkundige keuring kan je helpen om verborgen gebreken op te sporen die mogelijk niet zichtbaar zijn tijdens een reguliere bezichtiging.