Energieadvies

Energie besparen door onafhankelijk advies

De beschikbare subsidies

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen sinds 1 januari 2021 moeten voldoen aan de BENG-eisen. Oftewel de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Bhouwvast voorziet in een ontwerp en de berekening zodat je aan deze eisen voor het verduurzamen van kantoorgebouwen, zorginstellingen en woningen kunt voldoen. Onze energieadviseur is onafhankelijk, wat inhoudt dat we geen banden hebben met commerciële partijen of overheden.
Hierdoor kunnen wij een eerlijk, onafhankelijk en helder advies geven.

Energie advies

Een van de belangrijkste redenen van een energieadvies is kostenbesparing! Bhouwvast doet de energie-audit, gedetailleerde beoordeling van het energieverbruik, inspectie van het gebouw, analyse van de apparatuur en inspectie van energieverspillende gebieden. Ook de gegevensanalyse, energierekeningen en loggegevens nemen we mee om patronen en trends te identificeren.
Op basis van deze bevindingen doen wij een specifieke aanbeveling en ontvang je een kosten-batenanalyse. Zo heb je naast de investering een duidelijk beeld hoe snel je alles weer terug hebt verdiend. Is het energieadvies afgerond en heb je geen idee welke subsidies er zoal tot je beschikking staan? Wacht niet, wij gaan voor je aan de slag!

Bhouwvast - Energieadvies

Energieberekeningen

Bhouwvast - Energieberekeningen

Het energieverbruik optimaliseren is het doel van iedere berekening die wij maken. Voor gebouwen ligt de focus op de isolatie, verwarming, koeling, ventilatie, verlichting en apparatuur. Met behulp van onze energieberekeningen kunnen ontwerpers en ingenieurs het energieverbruik voorspellen. Waarmee we doeltreffende energiebesparende maatregelen kunnen nemen.


Daarnaast zijn er uiteraard de duurzame energieprojecten waar wij de berekening voor uitvoeren. Denk hierbij o.a. aan het collectief plaatsen van zonnepanelen en windturbines. Onze berekening wordt hierbij gebruikt om het potentieel en de opbrengst te beoordelen. Wil je inzicht in je energieverbruik zodat jij de juiste beslissing kan nemen t.a.v. duurzaamheid?

Subsidies aanvragen

De energiekosten lopen hoog op en het wordt tijd dat jij in duurzaamheid gaat investeren. ‘Maar waar moet ik beginnen?’ vraag jij je wellicht af. Wij bieden je houvast, want wij weten welke interessante subsidies tot de mogelijkheden behoren. Bhouwvast is een ervaren subsidieadviseur die jou volledig ontzorgt bij de aanvraag: van plan, berekening, heldere uitgebreide begroting tot en met de aanvraag. Wij weten aan welke criteria jouw project moet voldoen zodat jij de subsidie krijgt uitgekeerd.