Kwaliteitsborger

Kwaliteitsborger

Nu de nieuwe wet- en regelgeving in Nederland, het Besluit Bouwwerken Leefomgeving, is ingevoerd, komt er een vernieuwde aanpak in de bouwsector die kwaliteitsborging en voorkoming van bouwfouten benadrukt. Als je van plan bent om in 2024 een nieuw huis of bedrijfspand te bouwen bieden wij hulp en ontzorging voor jouw project. Bhouwvast is er om je een positieve bijdrage te leveren aan jouw bouwproject, zodat je de lusten pakt van de wet- en regelgeving in Nederland en niet de lasten. 

WAT DOET EEN KWALITEITSBORGER?

Wat doet een Kwaliteitsborger?

De Kwaliteitsborger is onmisbaar onder de nieuwe bouwwetgeving voor alle projecten die vallen onder “gevolgklasse 1”. Onze taken als Kwaliteitsborger zijn:

 • Het helpen begrijpen en toepassen van complexe wet- en regelgeving.
 • Risico’s verminderen door ze zo snel mogelijk te identificeren en op te lossen
 • Bouwtijd verkorten door efficiëntie in het proces
 • Verzekering geven dat er een duurzaam en veilig eindresultaat gecreëerd wordt wat aan alle eisen voldoet.

Gemoedsrust geven dat jouw project wettelijk toelaatbaar is, zonder problemen met handhaving zal verlopen en succesvol gerealiseerd gaat worden.

Wanneer heb ik een Kwaliteitsborger nodig?

Je hebt een Kwaliteitsborger nodig bij de volgende soort projecten: 

 • Vrijstaande woningen
 • Twee-onder-een-kapwoningen
 • Rijtjeshuizen, etc.
 • Opslag- en productiehallen

In een gesprek met Bhouwvast kunnen we bepalen of jouw bouwproject onder gevolgklasse 1 valt.

Bhouwvast

Hoe werken we?

Er zijn drie stappen in ons proces. Stap 1 is voorbereiden en toetsen, stap 2 is de bouwfase en stap 3 is de oplevering van het bouwwerk.

VOORBEREIDEN EN TOETSING

Samen met jou bereiden wij ons voor op jouw bouwproject, om zowel aan de welstandstoets van de gemeente als de bouwtechnische toets van Bhouwvast te voldoen. Dit omvat onder andere:

 • Het indienen van uitgewerkte plannen: samen bespreken wij welke documentatie en tekeningen we nodig hebben om jouw aanvraag compleet te maken.
 • Het beoordelen van risico’s: Wij zullen samen met je kijken naar waarin we risico lopen bij dit project en hoe deze verminderd kunnen worden.
 • Het opstellen van een borgingsplan: In dit plan staat beschreven hoe wij ervoor gaan zorgen dat jouw project zonder problemen gerealiseerd wordt.

BOUWFASE

Het bouwen gaat beginnen en tijdens de bouwfase staan we constant in contact met de aannemer en controleren regelmatig op locatie. Hierdoor weten we altijd of jouw project volgens plan verloopt.

OPLEVERING

Bij de oplevering voeren we nog een laatste controle uit, zoals wat er overeengekomen was. Als alles goed bevonden wordt geven wij dit door aan de gemeente. Jouw woning is nu klaar om bewoond te worden.

Kies voor Houvast en schakel Bhouwvast in als jouw Kwaliteitsborger. Wij zorgen dat er aan alle nieuwe eisen wordt voldaan met een garantie op kwaliteit en duurzaamheid.

Budgettair weten we wat de best passende oplossing is voor een gunstig resultaat!

Bhouwvast ondersteunt je volledig

Heb je vragen, opmerkingen of wil je meer weten over hoe wij je kunnen ondersteunen in het kader van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB)? We staan klaar om je te helpen. Vul het onderstaande formulier in, en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam