Hoe isoleer ik mijn huis: waar op letten?

Denk je aan het verduurzamen van je huis? Een goede stap is het isoleren van je woning. Dit helpt je energiekosten te verlagen en is beter voor het milieu. In deze blog behandelen wij waar je op moet letten als je je huis wilt gaan isoleren. Wil je weten hoe je dit het beste aanpakt? Neem contact op, we helpen je graag met een persoonlijk advies voor jouw situatie.

Waarom je woning isoleren?

Heb je al nagedacht over het isoleren van je huis? Het is superbelangrijk! Niet alleen blijft je huis dan heerlijk warm en gezellig, maar je bespaart ook nog eens een hoop geld op je energierekening. En zeg nou zelf, met de energieprijzen van vandaag de dag, is dat echt mooi meegenomen, toch?

Weet je nog, afgelopen winter? Als je huis niet goed geïsoleerd was, vloog het geld voor de verwarming zo de deur uit. En dat was zonde! 

Maar er is nog een pluspunt: een goed geïsoleerd huis is meer waard. Als je ooit besluit te verkopen, dan is dat mooi meegenomen. Iedereen houdt van een lagere energierekening, toch?

Vanaf 2024 wordt het nog interessanter. Dan kan de isolatie van je huis zelfs invloed hebben op je hypotheek. Een beter energielabel betekent dat je misschien wel meer hypotheek kunt krijgen. Het isoleren van je huis is echt een slimme zet!

huis van binnen isoleren

Huis isoleren wat eerst

Je denkt er dus aan om je huis te isoleren? Goed plan! Het is niet alleen goed voor je portemonnee, je huis wordt er ook lekker comfortabel van. Maar waar begin je nou? 

  • Eerst het dak: Warmte stijgt altijd op, dus het isoleren van je dak is een slimme eerste zet. Het maakt niet uit of je een plat of schuin dak hebt, goede dakisolatie houdt de warmte lekker binnen.
  • Dan de muren: Heb je spouwmuren? Perfect, die kun je namelijk makkelijk laten isoleren. Vooral bij huizen gebouwd na 1920 is dit vaak een goede optie.
  • Vloeren niet vergeten: Niemand houdt van koude voeten, toch? Met vloerisolatie blijft de kou onder de vloer en de warmte in je huis. Vooral bij oudere huizen kan dit een wereld van verschil maken.
  • Ramen aanpakken: Nog enkel glas? Tijd om te switchen naar dubbel glas, of zelfs naar hoogrendementsglas. Dat kan echt een groot verschil maken voor de isolatie.
  • Kieren en spleten dichten: Kleine kiertjes bij je deuren en ramen? Die kun je makkelijk dichtmaken. Het lijkt een klein detail, maar het helpt echt tegen de tocht.

Vergeet niet om advies te vragen aan de experts. Vaak kunnen zelfs kleine aanpassingen al een groot verschil maken. Een van onze energieadviseurs kan je huis checken en je een persoonlijk advies geven. Zo weet je zeker dat je de juiste stappen neemt.

Elk huis is anders, dus een isolatieplan op maat is echt het beste. Maar met deze tips kom je al een heel eind!

Oud huis isoleren

Als je in een ouder huis woont, bijvoorbeeld een huis uit de jaren 30, dan is het slim om over isolatie na te denken. Deze huizen hebben vaak nog oude dingen zoals enkelglas, wat er wel leuk uitziet, maar niet zo goed is voor je energierekening. Door je huis beter te isoleren, kun je geld besparen op energie en het wordt ook nog eens lekkerder wonen.

Handig om te weten: voor het opknappen van oudere huizen kun je vaak geld terugkrijgen van de overheid. Dit maakt het goedkoper om je huis te isoleren. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen voor jouw huis? Bel of mail ons gerust. Wij helpen je graag en geven advies over hoe je het beste kunt isoleren, zodat je huis mooi blijft en jij minder hoeft te betalen voor je verwarming en elektriciteit.

Onafhankelijk isolatie advies

Zoek je advies over hoe je jouw huis het best kunt isoleren? Wij staan voor je klaar! We geven je een eerlijk en onafhankelijk advies, helemaal afgestemd op jou en je woning. Of je nu in een oud huis met enkelglas woont of een nieuwer huis hebt dat wel wat extra isolatie kan gebruiken, we bekijken samen wat voor jou de beste oplossing is.

We leggen je uit over de verschillende soorten isolatiematerialen en hoe ze werken. Ook vertellen we je of er subsidies zijn die je kunt gebruiken om de kosten te verlagen. Je krijgt van ons advies waar je echt iets aan hebt, zonder ingewikkelde termen.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op voor een praatje. We helpen je graag om jouw huis gezellig warm en energiebesparend te krijgen!

Kosten woning isoleren

Als je je woning wilt isoleren, is het belangrijk om te weten dat de kosten en effectiviteit afhangen van wat je precies wilt isoleren. Denk aan dak-, muur- of vloerisolatie. Elke keuze heeft zijn eigen aanpak en voordelen. Wij kunnen je adviseren over de beste materialen en methoden voor jouw situatie. Vergeet ook niet te informeren naar mogelijke subsidies die de kosten kunnen drukken. Heb je een vraag over het isoleren van je woning? Neem dan contact met ons op.