Huis verduurzamen waar beginnen?

Sta je, net als één op de 5 mensen, voor de uitdaging om van het gas af te stappen en weet je niet welke warmtebron geschikt is voor jouw woning en behoeften? Het kan overweldigend zijn, vooral met al die plannen van de overheid voor verduurzaming. Je zou willen dat er een duidelijke oplossing was, toch?

Geen zorgen, we hebben de oplossing voor je! Wij hebben alle gegevens voor je uitgezocht en onderaan deze blog een stappenplan weergegeven hoe wij te werk gaan.

energieadvies

Wat is een duurzaam huis?

Een duurzaam huis? Dat is simpelweg een huis dat goed is voor zowel je portemonnee als de planeet. Denk aan goede isolatie, zonnepanelen, en het gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals bamboe. Ook slim watergebruik, zoals het opvangen van regenwater, hoort erbij. En natuurlijk, een ontwerp dat lekker veel daglicht binnenlaat. 

Huis verduurzamen waar beginnen

Mogelijkheden om van het gas af te gaan

Ben je aan het overwegen om afscheid te nemen van je gasaansluiting? Dat is een geweldige stap richting een duurzamere toekomst. Hier zijn wat handige tips over hoe je dit kunt aanpakken:

 • Elektrische verwarming: Heb je erover nagedacht om je oude gasketel in te ruilen voor iets moderns? Een warmtepomp kan een slimme keuze zijn. Deze haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of de aarde. Of misschien zijn infraroodpanelen iets voor jou, die verwarmen je huis direct en efficiënt. Kom je er niet helemaal uit, neem dan contact met ons op dan zorgen wij ervoor dat jij de beste keuze maakt, afgestemd op jouw behoefte.
 • Koken op inductie: Zeg gedag tegen je gasfornuis en hallo tegen een inductiekookplaat. Niet alleen is het koken hierop sneller en veiliger, maar het is ook nog eens super energie-efficiënt. Naast dat het energie-efficiënt is kun je een inductieplaat ook gemakkelijk schoon houden.
 • Zonneboiler: Een zonneboiler kan een slimme toevoeging zijn aan je huis. Hiermee gebruik je de kracht van de zon om water op te warmen, wat je dan weer kunt gebruiken voor je verwarming of als warm tapwater.
 • Isolatie: Goede isolatie is goud waard. Denk aan het upgraden van je dak, vloeren, muren en het plaatsen van hoogrendementsglas. Zo houd je de warmte beter binnen en de kou buiten.
 • Slim ventileren: Een goed ventilatiesysteem is cruciaal in een gasloos huis. Systemen die warmte terugwinnen zijn super efficiënt en helpen je ruimtes fris en warm te houden. 
 • Bewaar je eigen energie: Met thuisbatterijen kun je zelf opgewekte energie, zoals van zonnepanelen, opslaan. Zo kun je zelfs op bewolkte dagen gebruikmaken van zonne-energie.

Elke stap die je neemt richting een gasloos huis is een stap in de goede richting. Niet alleen goed voor de planeet, maar uiteindelijk ook voor je eigen portemonnee.

Verduurzamen oude woning

Heb je een oud huis en wil je het wat milieuvriendelijker maken? Dat is een geweldig idee en het is vaak makkelijker dan je denkt. Hier zijn wat tips om je op weg te helpen. Wil je advies hoe jij het kan aanpakken dan kun je altijd contact met ons opnemen.

 • Isolatie is een goed begin. Oude huizen kunnen nogal koud en tochtig zijn, maar met wat extra isolatie in het dak, de muren of de vloer houd je de warmte beter binnen. Dit bespaart niet alleen energie, maar maakt je huis ook een stuk comfortabeler.
 • Overweeg ook zonnepanelen. Ze kunnen een investering zijn, maar op lange termijn besparen ze veel op je energierekening en je draagt bij aan een schonere wereld.
 • En heb je al eens gedacht aan een regenton? Ideaal voor het opvangen van regenwater om je tuin mee te besproeien of je auto te wassen. Zo bespaar je water én het is beter voor je planten.

Kleine aanpassingen in je oude huis kunnen dus al een groot verschil maken. Niet alleen voor je eigen portemonnee, maar ook voor de planeet.

Bhouwvast - Bouwadvies

Advies verduurzaming woning

Heb je plannen om je huis duurzamer en comfortabeler te maken? Wij kunnen je daarbij helpen met ons heldere stappenplan. Zo wordt het verduurzamen van je woning een stuk overzichtelijker en voorkom je onnodige kosten en zorgen. Hier is hoe we te werk gaan:

 1. Kennismakingsgesprek: We beginnen met een gesprek waarin we jouw wensen en behoeften bespreken. Wat zijn je dromen voor je huis?
 2. Programma van eisen en doelen: Samen stellen we een lijstje op met wat je precies wilt bereiken. We zetten je dromen om in concrete doelen.
 3. Analyse huidige situatie: We komen bij je langs om je huis te bekijken. Zo krijgen we een goed beeld van zowel de bouwkundige als de technische staat van je woning.
 4. Opstellen stappenplan: Met alle verzamelde informatie maken we een plan van aanpak. Als je lid bent van een VVE, houden we natuurlijk rekening met het Meerjaren Onderhoudsplan.
 5. Kosten en terugverdientijden: We maken een helder financieel overzicht voor je. Zo weet je precies wat het gaat kosten en wat het je gaat opleveren.
 6. Zoeken naar vakmensen: We helpen je met het vinden van de juiste aannemer of installateur om de plannen uit te voeren.
 7. Toezicht tijdens uitvoering: We houden een oogje in het zeil tijdens de werkzaamheden, zodat alles volgens plan verloopt.

Met ons stappenplan loop je niet meer onwetend rond, mijmerend over alle mogelijkheden. Wij bieden je de hulp die je nodig hebt om de juiste beslissingen te maken voor een duurzamer huis. Geen stress, wij staan voor je klaar. Laten we samen werken aan een groenere toekomst. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Subsidie voor verduurzamen van je woning

Zit je te denken om je huis groener te maken? Goed bezig! Maar heb je al eens gekeken of je hier subsidie voor kunt krijgen? Het is niet algemeen bekend, maar vaak zijn er vanuit de overheid en de gemeente subsidies beschikbaar om je huis energiezuiniger te maken. Dit kan je een hoop geld besparen.

Er zijn veel verschillende subsidies voor het verduurzamen van je huis. Je kunt onder andere een subsidie aanvragen voor het isoleren van je huis, het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp. Neem ook vooral contact met ons op om er achter te komen wat handig is voor jouw situatie.

Het is ook handig om je goed te informeren of even na te vragen bij je gemeente. De regels voor subsidies verschillen namelijk per regio en er zijn soms bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen.